Pingkoloweekend

Het dorpje Cielle, op 3,5 km van La Roche-en-Ardenne, was de locatie van ons eerste Pingkoloweekend (eind mei 2024).

Doel: Op een ongebonden manier gezellig samen zijn op een goede locatie, mooie uitzichten, grote tuin, gekoppeld aan enkele activiteiten én lekker eten en drank.

Bij aankomst stonden de hapjes al klaar, gevolgd door een heerlijk bord spaghetti. De speelruimte (tafeltennis, pool, kicker, spelconsole…) werd voor een eerste keer verkend.

Na wat slapen en ontbijt gingen we op pad voor een wandeling van 11,5 km in de heuvels rond La Roche-en-Ardenne. Eerst behoorlijk wat klimmen om vervolgens te genieten van een gezonde picknick en bijhorend biertje aan ’Le Parc à Gibier’. Nadien stond ons nog een kleine, maar intensieve afdaling te wachten. Onze voorzitter is hiervan nog steeds aan het bekomen 😉

Inkopen werden gedaan, de barbecue werd aangestoken, de groenten werden gesneden, de tafels op het terras werden gedekt. Na de lekkere maaltijd begaven we ons naar ‘Le Relais’, het dorpscafé, dat speciaal werd geopend voor onze eerste leuke, interne quiz onder leiding van Stefan. Gefeliciteerd, Luc B. en Dimi die, erg nipt wel, deze eerste editie op hun naam konden schrijven. Thuisgekomen kon er nog een drankje genuttigd worden, werden de speelkaarten bovengehaald en enkele wedstrijdjes in de speelruimte werden opgestart. Rond 4.00 vonden ook de laatsten onder ons de weg naar hun bedje.

Om het weekend af te sluiten werd er een geweldige brunch met bubbels voorzien. Nadien nog wat tijd om (na) te kaarten, het kubbspel werd bovengehaald, pool-, kicker- en tafeltenniswedstrijden konden afgewerkt worden. Na het opruimmoment keerden we moe maar tevreden terug naar ons eigen nestje.

De zon liet zich van haar beste kant zien waardoor de 12 aanwezige spelers konden genieten van een leuk verblijf. Iedereen stond klaar om te helpen waar nodig maar toch een extra dank voor onze koks die ons in de watten hebben gelegd. Volgens interne bronnen zou dit een jaarlijkse gewoonte kunnen worden. Wordt vervolgd? 😊

2 thoughts on “Pingkoloweekend

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *